Най-вкусната и лесна вечеря след тежък работен ден, няма наяждане и се топи в устата

Често след края на работния ден се чудим какво да приготвим на семейството за вечеря, което хем да стане бързо, хем да не изисква много продукти, хем да е и вкусно, така че всички вкъщи да са доволни.

Спасение в този момент може да ви бъде тази рецепта за сирене в гювече, която отнема не повече от 40 минути (с печенето) и се прави с наличното в хладилника.

Продукти за 4 порции:

300 г сирене
4 яйца
2 домата
4 печени чушки
зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете сиренето на филии и го накиснете в студена вода, за да му излезе солта. Ако имате идея, че ще правите тази вечеря, може да го накиснете и предварително.

Пригответе 4 гювечета, нарежете доматите на шайби. Във всяко гювече на дъното слагате по една лъжица зехтин. Отгоре редите парчетата обезсолено сирене. Върху тях слагате цяла изпечената и обелена чушка и по 2-3 от шайбите домат (може и сушен или от консерва).

Върху тях отново слагате сирене, чуквате по едно яйце и печете на 200 градуса при затворен капак до готовност на яйцето. Ако го предпочитате по-рохко, може да го чукнете 10-ина минути след поставянето на гювечетата във фурната.

По желание може да ръснете и отгоре малко зехтин или да наредите парченца масло. Може да овкусите с чубрица, малко черен пипер и мащерка или с други предпочитани от вас подправки.

Изваждате гювечетата от фурната, обръщате съдържанието им в чинии и се наслаждавате на вкусна и лека вечеря!

About receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg

Вашият коментар