Пилешки бутчета с тиквички- е по- вкусно нещо не бях яла, признавам си! Даже днес пак ще направя, че лигите ми потекоха вече

пилешки бутчета

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Когато нямате време да бъдете изискани и да фантазирате, опитната домакиня приготвя пиле за обяд или вечеря . Освен това не е необходимо да се пече цяло с картофи. Изберете любимата си част от птицата (филе, крила или карантия) и след половин час шедьовър ще бъде на масата. Пилешките бутчета с тиквички е абсолютно попадение.

Както казват хората, никога няма твърде много тиквички. Този зеленчук е идеален не само като самостоятелно ястие , но и като гарнитура. За да готвите пилешки бедра с тиквички в тиган , трябва само да отделите малко свободно време. Но нито възрастен, нито дете няма да се откаже от такава вечеря.

Съставки

Пилешко бутче 750 g

Тиквички 1брой

Сметана 200 g

Сол на вкус

бял пипер на вкус

захар на вкус

Слънчогледово олио на вкус

подготовка

Пригответе първо пилешките бутчета. Запържете ги в сгорещено олио до златисто кафяво. След това прехвърлете в чиния, оставете да изстинат. Изплакнете младите тиквички, нарежете на малки кубчета. Запържете ги, докато се сварят наполовина в същия тиган. След това ги прехвърлете в отделна купа.


Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Запържете зеленчука до златисто кафяво в същия тиган с щипка захар. Добавете заквасена сметана и сол и черен пипер към лука.

Оставете лукът в заквасената сметана за няколко минути и след това добавете тиквичките към него. Смесете всичко, овкусете го. Поставете пилешките бедра в соса. Задушете ястието, покрито с капак на слаб огън, докато пилето омекне.

Нежни и ароматни пилешки бедра с тиквички под формата на сос могат да се готвят всеки ден през лятото. Ястието е интересно и най-важното – изключително вкусно. Това е идеалната вечеря за голямо семейство, нали? Споделете мнението си !

About receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg

Вашият коментар