Ето така прави баба пържените филийки и се получават невероятно вкусни и пухкави

пържени филийки

Пържените филийки са сред любимите закуски на малки и големи. Те са толкова апетитни, че няма как да не ги похапваме с наслада. Пухкави отвътре и с приятно златиста коричка отвън, те позволяват да бъдат гарнирани с мед, плодове, пудра захар, сирене и всякакви други добавки по ваш избор.

Не винаги обаче пържените филийки се получават така вкусни, както нашите баби ни ги приготвяха, докато прекарвахме ваканциите при тях.

Ще ви споделим рецептата за едни божествени филийки, които нямат равни на себе си. Сигурни сме, че ако ги приготвите веднъж, ще искате да ги похапвате всеки ден.

Пържените филийки на баба, които нямат равни на себе си

Продукти за две порции:

• 4 филии хляб (за предпочитане е да бъде на няколко дни)

• 2 яйца

• 200 мл прясно мляко

• 1 брой ванилия на прах

• Щипка канела

• Олио за пържене

• Пресни плодове, мед, сирене или друго за гарниране на закуската

Начин на приготвяне:

Нарежете филиите хляб на половинки. В купа разбийте яйцата, добавете прясното мляко, ванилията и канелата.

Всяка половинка потопете в готовата смес. Сложете тиган с олио и оставете за няколко минути на котлона, за да се загрее. Всяка панирана половинка поставяте в мазнината и пържете, докато не се получи златист загар.

Ако не сте почитатели на мазните закуски, постелете парче кухненска хартия върху чиния и оставете готовите филийки за няколко минути, за да попие излишната мазнина.

След като изпържете закуската от детството си, гарнирайте я с продукти по ваш вкус и похапнете в компанията на домашна лимонада или чаша изстуден айрян.

Тези пържени филийки са ароматни, вкусни, пухкави отвътре и с хрупкава коричка отвън. Те са чудесен старт на деня. Пригответе ги още сега и зарадвайте с тях цялото си семейство!

Източник: https://www.actualno.com/

About receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg

Вашият коментар