Най-вкусното тесто за пица, почитано в цяла Италия

тесто за пица

Обичате ли да похапвате пица? Жадувате ли за онзи тънък и хрупкав блат, гарниран с любимите ви продукти? Истинското италианско тесто за пица до скоро беше пазено в тайна, но днес всеки може да си го приготви у дома и при това с минимални усилия. Ще споделим с вас рецептата за това достойно за 5 – звезден ресторант тесто, което не може да се сравни с никое друго. Забравете за купеното от магазина, което в никакъв случай няма да задоволи вкусовите ви рецептори. Имаме много по-добра идея и бързаме да я споделим с вас.

Как да си приготвите вкусно италианско тесто?

Продукти за тестото:
  • 350 гр. брашно
  • 7 гр. суха мая
  • 1 ч. л. захар
  • щипка сол
  • 1 с. л. зехтин
  • 250 мл топла вода
Начин на Приготвяне

Това са всички продукти, които да са ви под ръка, докато готвите най-вкусното и деликатно тесто на света. Най-напред се заемете с подготовката на маята. В купа изсипете съдържанието от опаковката и добавете захарта. Добавете и 4 с. л. вода и оставете да шупне.

Брашното трябва задължително да бъде пресято, в противен случай няма да се получи фино тесто. Направете кладенче в средата и прибавете водата, щипката сол, зехтина и маята.

Месете няколко минути и оставете в съд, покрит с кърпа отгоре, за да втаса. Трябва да увеличи минимум два пъти своя обем. След като прецените, че е готово, можете да започнете разтеглянето с ръце, така че да се получи блат за пица с дебелина не повече от 6 мм. Имайте предвид, че при печене тестото ще бухне.

Гарнирайте с продуктите, които обичате да похапвате.

Не забравяйте накрая да поръсите с щипка любов.

Насладете се на една невероятно вкусна и домашна пица, сътворена с желание и страст!

Източник: https://www.actualno.com/

About receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg

Вашият коментар