септември 22, 2021

как да сварим яйца за великден

Виж как да сварим яйца за великден

Първото и най-важно нещо е никога не слагайте във вряща вода яйца директно от хладилника.

За да свариш перфектно яйца уж е лесна работа, но тук-там се появяват проблеми. Най-често срещаният проблем е, че яйцата за Великден се пукат и дори изтичат. Има решение и то е правилното време. Освен него обаче вижте още някои хитринки за хубави и здрави великденски яйца.

Никога не слагайте във вряща вода яйца директно от хладилника. Температурната разлика е твърде голяма и рязка, и черупката ще се спука. А с пукнати яйца няма кой знае какви възможности за боядисване. Най-добре е да замаскирате дефекта като използвате техниката за боядисване с памук.

За да избегнете тази катастрофа можете да пробиете малка дупчица с игла в яйцето. Важно е обаче дупката да е в тъпия, а не в острия край на яйцето, тъй като там има въздушен балон между черупката и „кожата“ отвътре. С този трик ще намалите налягането при варене и яйцето ще остане здраво.

Сложете яйцата в топлата вода преди тя да заври. Прибавете времето на яйцата във водата към времето, в което те врат. За твърдо сварени яйца са нужни около 7 минути.

След като минат 7 минути извадете яйцата от горещата вода и ги облейте със студена за по-лесно белене.

Пригответе си боите в купички. Прибавете по 1 с. л. оцет към всяка боя, за да „хваща“ по-добре и напълнете купичките с гореща вода. Сложете яйцето и изчакайте 1-2 минути да се боядиса.

Ако имате възможност, вземете домашни яйца, а не от магазина. Яйцата на „щастливите“ кокошки са с по-твърди черупки и у вас ще са всички биячи. Добре е да сте сигурни, че кокошките са здрави и се грижат правилно за тях.

Предлагаме ви да погледнете и видео клипа как да оплетем козунака

Оценете Рецептата

Кликни на звездите за да дадеш своята оценка

Рейтинг 4.2 / 5. Гласували: 6

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази рецепта.

receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *