ноември 27, 2021

баница

Винаги правете това, когато изкарате баницата от фурната и ще е двойно по-пухкава

Баничката е традиционна българска храна. Съществуват стотици рецепти и всяка една от тях се получава уникално добре. Няма значение какъв пълнеж сте решили да изберете за вашата баница, то крайната цел винаги е една и съща – да се получи пухкава и да удвои обема си, преди да я сервирате на трапезата.

Днес ще ви споделим един изпитан трик, свързан именно с това. Съвсем малко е нужно от ваша страна, за да превърнете обикновената баница със сирене и яйца, спанак или тиква в пухкаво печиво, което пленява най-напред с вида си.

Как да удвоим обема на баничката за 10 минути?

Винаги, когато изкарвате баничката от фурната, правете едно и също и крайният резултат ще е перфектен. Ето так

Приготвяйте си по две чаени или кафени чаши на плота. Постелете кърпа, така че да не се оттича мазнина от тавата, току – що излязла от фурната.

Обърнете тавата, така че двата й края да бъдат опрени на чашите, а баницата да сочи към плота. Завийте с кърпа и изчакайте така няколко минути.

Когато баницата си почине и е готова за сервиране, обърнете тавата. Тя ще е много по-пухкава и въздушна. Опитайте и няма да съжалявате. Това е най-лесният начин да удвоите обема на баничката, без да използвате абсолютно никакви набухватели.

Оценете Рецептата

Кликни на звездите за да дадеш своята оценка

Рейтинг 5 / 5. Гласували: 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази рецепта.


receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *