януари 18, 2022

Кафе

Защо хората масово започнаха да замразяват кафето ?

Лятото настъпи с пълна сила и мнозина едва издържат горещините. Повечето хора търсят всевъзможни спасения от високите градуси. Някои не излизат от домовете си в най-горещите часове, други по цял ден стоят край вентилатора/климатика, мнозина избират плажа или планината, а други залагат на студените напитки.

Но какво правят любителите на силното и горещо кафе в горещините? Ами.. пият го, но как!

Оказа се, че най-новата мода сред всички е да замразят кафето си и след това да правят чудеса с него. Но преди да разберете защо го правят, то от jenata.blitz.bg държим да припомним, че преди време станаха ясни кои са най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички.

Редом с това стана ясно, че големи чудеса ще се случат с тялото на всички, които решат да пият кафето си с малко масло в него. Но да се върнем на причините хората да замразяват кафето си.

„Обичам да пия силно и горещо кафе. Да, в жегата не е много приятно, но няма как. Преди слагах кубчета лед в него, но замръзналата вода само разреждаше вкуса му, а това ме побъркваше“, споделя читателка на jenata.blitz.bg, която изпрати писмо до фейсбук страницата, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

„Тогава открих спасението – замразявах кафето. Изсипвах го във формичките за лед (или пликчета за лед) и след това правех чудеса с него. Заслужава си! Изпробвайте този метод! Ще се преродите в жегите“, допълва жената.

„Продължавам са приготвям кафето по обичайния начин, но към него добавям и няколко замразени кубчета кафе. Става…НЕВЕРОЯТНО“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Тя е категорична, че така вкусът на кафето не само се засилва, ами и комбинацията от студено и топло в перфектна в жегите.

„Освен това замразените кубчета кафе имат и други приложения. В чаша мляко може да добавите няколко от тях и ще се получи свещ, студен и оригинален шейк. Понякога правя такива шейчета и на децата – разбира се с много мляко и едно кубче замразено кафе, и те са очаровани.

Такива кубчета може да добавите и в други любими напитки. Варианти много! А вкусът е невероятен“, споделя жената, разкрила чудния трик със замразеното кафе. / jenata.blitz.bg

Виж също и рецепта за десерт  Сарай сарма

Оценете Рецептата

Кликни на звездите за да дадеш своята оценка

Рейтинг 5 / 5. Гласували: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази рецепта.


receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *