януари 18, 2022

палачинки

Тайните на баба за гладки и тънки палачинки

На пръв поглед в приготвянето на палачинки няма нищо сложно. Но това съвсем не е така и често допускаме груби грешки.

Ако искате да приготвите тънки и гладки палачинки като тези на баба, трябва да обърнете внимание на няколко незначителни на пръв поглед фактора. Ето къде грешим най-често.

Избор на неподходящ тиган

Ако палачинките се късат, обърнете внимание на тигана. В голяма степен успешното им приготвяне зависи именно от него.

Тиганът, в който приготвяте палачинките, трябва да е с дебело дъно и тънки стени. По повърхността му не трябва да има повреди под формата на драскотини – в противен случай сместа ще залепва и палачинките ще се късат.

Тайната на сполучливите палачинки се крие не само в правилния тиган, но и в специалната шпатула за тяхното обръщане. Когато ги обръщате, също е важно да го правите правилно – първо трябва леко да повдигнете палачинката в краищата и след това да я обърнете с ловко и рязко движение.

Използването на продукти с лошо качество

Некачествените продукти могат да станат причината за накъсването на палачинките. Не използвайте старо масло и застояли яйца – сместа няма да е достатъчно плътна и това ще доведе до накъсване на палачинките. Ако използвате кисело мляко или кефир, също обърнете внимание на неговия срок на годност.

Качеството на брашното не е за подценяване. От него зависи както целостта на палачинките, така и техния вкус. За приготвянето им е най-добре да се използва добре пресято качествено брашно. Не прибавяйте захар или сол към сместа, защото това нарушава нейната еднородност.

Оценете Рецептата

Кликни на звездите за да дадеш своята оценка

Рейтинг 3 / 5. Гласували: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази рецепта.


receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *