ТОП марина за пилешки крилца, която ги превръща в деликатес (ВИДЕО)

марина за пилешки крилца

Пилешките крилца са един не малко капризен продукт. Някои хора смятат, че са лесни за приготвяне, но се оказва, че изобщо не е така. Ако искате да похапвате божествено вкусни крилца, каквито могат да ви сервират единствено в любимия ресторант, много е важно да знаете как да ги мариновате преди това.

Пропуснете ли този специфичен момент, изобщо не се надявайте на феноменален краен резултат. Хората често грешат, експериментирайки с най-различни подправки. Те добавят или премахват някоя от съставките в маринатата, но така и не откриват онази златна формула, успяваща да придаде на птичия продукт неповторим вкус.

Изкушихме се да ви споделим рецептата за една апетитна и ароматна марината, която е подходяща за приготвяне на крилца както на скара, така и на фурна или барбекю. Почти всяка от съставките присъства в домакинството ни .

Ето какво включва перфектната марината за пилешки крилца:
  • 700 г пилешки крилца;
  • 4 супени лъжици пчелен мед;
  • 3 супени лъжици горчица;
  • 2 супени лъжици сол;
  • 3 ч.ч млян черен пипер;
  • 2 скилидки чесън.
Начин на приготвяне:

Всички съставки се разбъркват, така че да се получи еднородна смес. Предварително почистените и измити крилца се заливат с маринатата и престояват за няколко часа в хладилник. След това можете да си ги приготвите по начин, който предпочитате. Да ви е вкусно! Ето и видео как точно да приготвите перфектната марината за пилешки крилца:

About receptabg

От тук ще се зареждате с идеи какво да сготвите. При нас ще намерите голям избор от вкусни кулинарни рецепти.

View all posts by receptabg

Вашият коментар